Saturday, February 13, 2010

salam terakhir..

eyh..
salam pon ade terakhir ek..
=)
mula2 i nak cakap yg i xreti gune bahasa formal kalo i menaip.
jadi sila semua2 set mind post nie bahasa tak formal.
tapi bkn bahasa pasar taw.
sebab i xcakap 3piring 2ringgit 3piring 2ringgit...
(nie nak bgtaw la i rajin pegi pasar tlg mak i)




hari khamis malam @ khamis malam jumaat
dah lepas okeh.
PERMAS UKM telah mengadakan AGM.
oh,lupe plak UKM memartabatkan bahasa melayu.
jadi kami telah mengadakan mesyuarat agung tahunan kali ke 36.
langsungnyer di fakulti pengajian islam.
tempatnyer dk2.
masanyer 8.30 p.m




majlis ni berjalan dengan meriah sekali sebab kehadiran saya.
=)
alhamdulillah,bersyukur ke hadrat illahi kerana mempermudah urusan kami untuk melangsungkan majlis ini.
i xde gambar la nak upload.
sebab abg mail yg batak camera yg pegang camera mlm tuh dan telah amek gambar dye je.
tggu la abg mail post entri dan korg2 akan tgk pict dye je byk.
sila percaya!
=)




tp i ade la amek pict i lepas majlis tuh.
nak tgk x??
tp i malu la.
erm..
nanti la..
i pakai baju korporat.
nampaknyer baju nie akan i balut kemas2.
i dah tak pegang jawatan ape2 lagi.
i kena reject.
sebab i pemalas nak buat tugas i.
jadi i ditendang.





maaf la.
salah taip la perenggan kat atas tuh.
i nak delete tak boleh.
i tak ditendang.
cuma i je yg tolak.
sebab i rasa i xmampu nak jalankan tanggungjawab.
al-maklumlah i kan wakil pelajar.
(erk???-sila baca dengan nada terkejot)




mula-mula i rasa i boleh jadi pemimpin.
tapi bila i pikir2 balik i rasa i xmampu.
sebab program selalu diadakan pada hari sabtu dan ahad.
i selalu ade kelas.
i rasa malu sebab setakat program yang ada i baru beberapa kali je ikot program.
itupon i dah kira2 berapa kali i ponteng kelas.
dengan xde surat pelepasan kuliahnyer lagi.
itu belom dengan persatuan2 lain yg i ikot.
i kena la bahagi2 kan.
ape punya exco la.
i rasa bersalah sangat2.
nampak sangat i tak kemetod.eyh,komited dengan tanggungjawab i.




jadi dengan nada kecewanyer i telah text naib presiden baru yg i xmahu pegang jawatan baru lagi.
oh,dye xreply mesej i.
xpe la.
tetibe je timbalan presiden baru mesej i.
punya la dia nasihat2 i tanpa dalil.
tapi hati i tetap keras.
nak buat macammana.
karang kalo i jadi exco tapi i tak jalankan tanggungjawab macammana plak.,
tak kan i nak datang time makan free je.
tak kan i juz ade nama+jawatan tinggi dalam PERMAS tapi i tak buat tugas2 i.
lepas tuh nanti org len kena buat tugas i.
kan itu lagi menyusahkan.
i saje tak nak menyusahkan org lain.
i kan baik.




i nak cakap tahniah la pada exco2 seangkatan dengan i dulu.
wah.sume dah naik jawatan tinggi2.
i je turun mendadak.
tapi i puji sket la dekat MT yg lepas.
sume exco lame2 yg xkomited sume dye xoffer jadi exco lagi.
bagus.
tindakan berani.
selalunyer organisasi akan kekalkan jawatan tuh.
bila i dengar org lame2 yg tak komited tak pegang jawatan i rasa macam happy gegiler la.
rasa macam nak buat majlis kesyukuran jer.
eyh,tapi i xcukup bajet.
jadi xde lah majlis tuh.
jangan sape2 tuntut plak.




pada yang memgang jawatan sekarang.
selamat menjalani ibadah anda.
eyh,betul ke ibadah??
selamat menjalankan tanggungjawab anda dengan cemerlang gemilang dan terbilang dalam mencapai wawasan 2020.
boleh gune lagi ke ayat tuh?
eyh,tapi gagasan MT dan Exco kali nie 1malaysia la.
sebab ade warganegara indonesia.
tahniah dan syabas.




eyh,dah panjang ek i taip.
tapi biar la i panjang2 taip.
sebab i takot lepas ni org baru tak bagi i buat karangan lagi dalam nie.
nanti dah xde essay i menakjubkan lagi dalam nie.
karang abg mail pasti rindu.
eyhhhhhhhhh.=)



eh,dah la.
i nak tunjuk sikit diri i.


kecik tak i?hehe..

p/s 1: tapi i tabik spring la dekat 3mantan permas iaitu abg faiz,abg jijol ngan abg ilyas sebab datang malam tuh.even dorg dah xde ape2.dorg still kemetod,eyh dorg still syg dengan permas.kalo macam tu i nak sayang dorg boleh tak?ehehe

p/s 2:kenape exco2 yang sepatutnyer datang tak datang ek?i macam pelik sket la.tapi i dah jumpa jawapannyer.dan i pon dah bagi nasihat dekat org2 yang sepatutnyer.

p/s 3: i harap lepas nie jangan la bagi jawatan yang sama je setiap kali event.gila buhsan naik tempature 40 darjah celcius taw.

p/s 4: lepas nie kalo ade ape2 mesej la awal2.senang orang nak buat perancangan.

p/s 5: semua data2 yang berkaitan dengan permas patutnyer ade dekat dalam desktop kat bilik permas.hari tuh i nak buat research pasal permas.tapi i xjumpa.bila i text org2 yang sepatutnyer dye plak bz.kan dah menyusahkan org lain.i sangat geram.terus i xbuat research, i tukar buat pasal anak johor.buat malu i je.nama je exco permas.sampai sekarang i masih geram sebenarnyer.

p/s 6: i rasa jawatankuasa baru patot buang la yang tak berkaitan dengan permas dalam desktop tuh.nada bengang nih.

p/s 7: i nak mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki.terima kasih daun keladi.lain kali jumpa lagi kalo diizinkan

p/s 8:nie dekat blog i pon i ade letak pasal agm baru2 nie.sila la baca dengan tangan terbuka.

salam sayang: http://princesscastello.blogspot.com/2010/02/meninggalkan-dengan-syarat.html

2 comments:

ibnu~ridz said...

insyaAllah tetap komited dengan PERMAS selagi mana diperlukan...PERMAS banyak beri peluang utk abg mperbaiki diri..apa salahnya andai balas balk aper yang PERMAS dah buat kan...selalu mendoakan kemudahan adik2 dlm conduct prog..yang penting ikhlaskan hati...

MiE MaeL said...

btol tu yas ~ alhamdulillah ~ permas mengajar kite mengenal erti sebenar dunia ~